Indemn la post si rugaciune

Drag popor creştin ortodox,
Tot mai întunecoase umbre se lasă asupra neamului nostru creştinesc. Şi, ca întotdeauna, darul Duhului Sfânt a venit peste noi, în urma nevoinţelor şi rugăciunilor poporului de pretutindeni şi din tot locul.
Se cere de la puterile de sus să ne îndreptăm cu rugăciuni stăruitoare pentru ca Duhul Sfânt să lumineze Sfântul nostru Sinod să ia în consideraţie mila şi aşteptarea neamului nostru, întru rugăciuni şi post, ca Domnul să aleagă cei mai buni dintre ierahi şi creştini să fie puşi în fruntea Bisericii şi să corespundă la strâmtorarea care se manifestă dinăuntru şi dinafară – ca prin harul lui Dumnezeu şi voinţa poporului – să avem lucrători vrednici în ogorul Domnului. Ca în urma câtorva zile de post şi de rugăciune, fiecare după puterea lui, să ne lumineze bunul Dumnezeu spre alegerea unor ierarhi vrednici şi adevăraţi mărturisitori în duhul Sfinţilor Părinţi.
Să dea fiecare câte un strop din dragostea şi nevoinţa lui şi adevărul Bisericii lui Hristos va birui!


Protos. Justin Pârvu

Aici puteti asculta cuvantul parintelui: P. Justin Parvu: INDEMN LA POST SI RUGACIUNE

Asupra unor ierarhi din Sf Sinod se fac presiuni pentru muşamalizarea cazului pus în discuţie în cadrul şedinţei Sfântului Sinod din 8-9 iulie referitor la cei doi ierarhi acuzaţi de încălcarea canoanelor Bisericii Ortodoxe, IPS Nicolae Corneanu si PS Sofronie Drincec. Pentru ca în cadrul şedinţei să lucreze Duhul Sfânt şi nu duhul politicii globalizării credinţei, toţi credincioşii, preoţii şi monahii sunt chemaţi la post şi rugăciune. Să ţinem cu toţii post şi rugăciune, fiecare după putinţa sa, pentru ca voia lui Dumnezeu să fie şi nu voia omului. (POST SI RUGACIUNE PENTRU PASTRAREA DREPTEI CREDINTE!)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s