Noi facem iad şi în noi, şi în jurul nostru

Noi suntem fiinţe dăruite de Dumnezeu, dar nu ştim să trăim cum se cuvine – şi facem iad şi în noi, şi în jurul nostru. Vlădica Nicolae (Velimirovici) istorisea cum un preot cerea mereu să fie mutat într-alt loc. Vlădica a răspuns astfel cererii sale: „Părinte, cu dragă inimă te-aş schimba unde doreşti, dacă nu te-ai strămuta tu singur acolo”; şi a adăugat: „Nici măcar diavolul nu poate face atât rău omului cât îşi face el singur.”

Dumnezeu ne-a dăruit totul, de noi depinde să fim buni. Dacă purtăm grija însuşirilor rele ale anumitor oameni care ne vorbesc, nu putem avea pacea şi pocăinţă. De ce Domnul porunceşte să-i iubim pe vrăjmaşii noştri? O face nu pentru ei, ci pentru noi. Atâta vreme cât ţinem în noi gândul la vătămarea pe care ne-au pricinuit-o vrăjmaşii, prietenii, rudele, apropiaţii noştri, nu avem pace şi linişte, trăim într-o stare de iad. Trebuie să ne slobozim de acest rău, să-l izgonim ca şi cum n-ar fi nimic, să iertăm totul.

Stareţul Tadei – Cum îţi sunt gândurile aşa îţi este şi viaţa

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Noi facem iad şi în noi, şi în jurul nostru

  1. magdala zice:

    Mi-am adus aminte de o perioada zbuciumata din viata mea din anul care inca nu s-a incheiat. Ma bucur ca am trecut peste ea cu ajutorul Maicutei…Si inca citesc o carte a Sf. Velimirovici – spre rusinea mea nu reusesc sa o termin si este tulburator de adevarat ceea ce scrie acolo.Caut si cartea staretului Tadei – poate o gasesc in pangar la Antim.O duminica minunata! Si cu mult soare:)

  2. Ramona zice:

    :)Multumesc, asemenea.Sper sa gasiti cartea, e de folos.Daca nu o puteti cumpara, cred ca o gasiti pe net, pe site-ul ed. Predania, de descarcat…Dumnezeu sa va ajute si Maica Domnului sa va ocroteasca mereu.P.S. Aveti un blog frumos:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s