Mândra chic

Recomandare blog Mândra chic 

Mândra poate să fie iubita, femeia dichisită. Mândra poate să fie localitatea din Ţara Făgăraşului. Mândra poate să fie, iată, brandul nostru chic!
Un brand-atelier din Ţara Făgăraşului, în care realizăm un fusion old/new. Redescoperim, recondiţionăm, creăm, recreăm. „Reciclăm cu stil” prin dulapuri şi idei. Colecţiile noastre au un aer mândru – chic! Fără pretenţii de absolut. Doar cu poveşti 🙂 Elemente vintage, de inspiraţie din portul popular şi nu numai, în out fit uri moderne, contemporane, cotidiene. Obiecte, clişee, linii de suveniruri autentice, lucruşoare şi poveşti… Atelierul este poziţionat în Mândra, chiar în casa în care a locuit Mama Ruţa, bătrâna căreia i a aparţinut suveica vedetă din România, care face înconjurul lumii. Eşantioane din valurile de pânze ţesute de ea, sunt folosite acum de bunici şi nepoate în poveştile speciale mândra chic. Mândra chic -divizia non food a unui proiect mai larg: tarafagarasului.eu, realizat în parteneriat cu SlowFood Ţara Făgăraşului. Enjoy!

mâinile astea minunate au făcut şurţul ăsta minunat!

O femeie din Ţara Făgăraşului s-a întors într-o zi de la biserică şi a început să dezbrace hainele de duminică. A dat prin casă, întâmplător, peste un Vogue. Il răsfoia fascinată, se minuna de doamnele despuiate de pe acolo, de outfiturile lor şi de cuvintele din revistă. Mătuşa Cornelia avea 70 de ani. Rămăsese numai în ie, cu cîrpa de pluş pe cap şi cizmele în picioare… devenea fashionistă! I-am povestit, cum m-am priceput mai bine, despre trenduri, materiale, campanii de PR, colecţii, defilări, must have uri, festivaluri, accesorii, liste de aşteptări şi preţurile marilor branduri, nebunia cu ţoalele de firmă, customizare, tendinţe, despre cum face haina pe om şi omul pe haină, imagine ori kitsch! La o singură întrebare n-am putut să-i răspund satisfăcător: „Cu ce-s mai buni eştia ca mine, care cresc oi, le torc lâna (mai demult chiar băteam la cânepă pe Olt până-mi săreau ochii din cap), îmi ţes materialul, cos ii, şurţe, trăisti, croşetez, fac ciucuri şi reţe de cînd aveam 10 ani? De ce o rochie, care nu-i cu nimic mai bună ca ia asta pe care o am pe mine, face cât maşina lu fiu mi o?”
A fost începutul „mândrei chic”! Mândra din povestea noastră poate să fie iubita ori femeia dichisită (iubitul sau bărbatul fercheş). Mândra poate să fie localitatea din Ţara Făgăraşului. Mândra poate să fie, iată, brandul nostru uşor fashion, chic… În zonă există, încă, o mulţime de femei care ţes, cos, inventează modele, reinventează şi customizează outfituri in modul cel mai autentic si interesant cu putinţă, cu nimic mai prejos decât „pretenţiile de branduri cu nume”. Simple, corecte, insufleţite şi pline de imaginaţie. Peste românescul pur al creaţiei lor au şi inspiraţia fină, săsească… Acum ele citesc şi „literatură de specialitate”, se uităm prin reviste la colecţiile marilor designeri, studiază cu nepoţii, pe net, trandurile, se sfătuiesc cu oamenii importanţi de fashion de la noi… practic au demarat o campania de reciclare si reinterpretare”cu stil” a ceea ce se află în jurul lor, prin dulapuri, lăzi de zestre, ateliere, poduri şi geamantane vechi. În curte, în grădină ori pe câmp sau în uliţa mare. Astfel a luat naştere „mândra chic – lucruşoare şi poveşti „. Intenţionăm, fără pretenţii de absolut, să transformăm spaţiul nostru într-unul al creaţiei, în care arta modernă şi designul contemporan să se contopească armonios cu elemente autentice, tradiţionale, punându-se reciproc în valoare, uneori chiar prin contrast…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s