Iubeste-Ma asa cum esti tu!

Iubeşte-Mă, asa cum eşti tu! În orice moment şi în orice situatie te-ai afla, în credincioşie sau trădare, în ravnă sau uscăciune, tu iubeste-Mă aşa cum eşti. Eu vreau să mă poţi iubi din puţina şi săraca ta inimă…

Rugăminte

„Nu îmi spune nimic…
Îţi cunosc mizeria, necazurile, luptele şi ispitele sufletului tău. Îţi cunosc şi ştiu şi laşitatea păcatelor şi cu toate acestea îţi spun: Iubeşte-Mă aşa cum eşti tu. Dă-Mi inima ta! Dacă o să aştepţi ca să devii un înger ca să Mi te dăruieşti intru iubire, atunci n-ai să Mă iubeşti niciodată. Chiar când eşti las, fricos, neîncrezător în împlinirea dragostei şi în săvârşirea sfinţeniei, chiar când ai să recazi în acele păcate pe care nu ai vrea să le mai faci, Eu nu îţi dau voie să nu Mă iubeşti.
Iubeşte-Mă aşa cum eşti tu! În orice moment şi în orice situaţie te-ai afla, în credincioşie sau trădare, în râvnă sau uscăciune, tu iubeşte-Mă aşa cum eşti. Eu vreau să mă poţi iubi din putina şi săraca ta inima. Dacă aştepţi până când ai să fi desăvârşit ca să Mă poţi iubi, atunci n-ai să Mă iubeşti niciodată. N-aş putea Eu, oare, să fac din fiecare fir de nisip un Serafim ? Un înger care să strălucească de curăţie şi dragoste ? Nu sunt Eu Domnul Dumnezeu, care a creat toate şi pot totul ? Omule, ţi-ai dat tu viaţa pentru lume din dragoste pentru oameni? Sau ai murit din iubire pentru Mine ? Atunci din ce motiv nu Mă laşi să te iubesc ?
Fiul Meu, lasă-Mă să te iubesc, Eu îţi vreau inima, care este locaşul Meu. Desigur, cu timpul am să te schimb, însă, chiar până atunci, iubeşte-Mă aşa cum eşti tu, fiindcă Eu te iubesc cu toate că eşti aşa. Eu vreau ca dragostea ta pentru Mine să se nască din puţina şi săraca ta inimă, din adâncul neputinţei şi al murdăriei tale. Eu te iubesc şi când eşti slab şi necurat.
Nu vreau o dragoste izvorâtă şi hrănită din mândria ”virtuţilor” tale, ci dintr-o inimă smerită pe care Eu o pot curaţi oricând. N-am nevoie de „virtuţile” tale, de talentele tale, de înţelepciunea ta. Eu vreau doar să Mă iubeşti şi să lucrezi cu dragoste pentru Mine. Nu „virtuţile” tale le doresc; dacă ţi le-as da, tu eşti aşa de slab şi mândru, încât ele ar hrăni amorul tău propriu şi nu M-ai cinsti pe Mine. Deci ele să nu fie un motiv pentru care tu nu mă cauţi şi stai departe de Mine. Apropie-te cu dragoste.
Unui fier ruginit flăcările nu numai că i-ar curăţa rugina, dar l-ar face incandescent. Iubeşte-Mă şi păcatele se vor arde şi tu vei fi fericit.
Iubeşte-Mă, nu numai ca să fii curat, căci asta ar fi din nou o mândrie pentru tine, ci pentru că Eu vreau să Mă odihnesc în inima ta. Deci nu te mai îngriji de asta. Aş putea să fac prin tine lucruri mari pentru mintea omenească, dar nu; tu ai să fii slugă rea şi nefolositoare şi neputincioasă. Am să-ţi iau şi puţinul pe care tu te crezi că îl ai. Eu te-am făcut din iubire şi pentru ca să-ţi dau iubirea, fără ca tu să-mi poţi da ceva. Nu încerca să-Mi plăteşti iubirea prin nimic, asta mă doare atât de mult la tine… Iubeşte-Mă în dragostea Duhului Meu şi fără motive.
Nu mai sta departe de Mine; îţi lipseşte nu sfinţenia – pe care Eu ti-o pot da- ci o inima gata să Mă iubească oricând şi până la capăt.
Astăzi Eu stau la uşa inimii tale ca un cerşetor, Eu, singurul, adevăratul Împărat şi Domn. Eu bat şi aştept. Grăbeşte-te să-Mi deschizi prin smerenie. Nu mai aduce motiv întinăciunea şi sărăcia ta. Dacă ţi-ai cunoaşte-o până în adânc şi deplin, ai muri de durere. Dar ceea ce M-ar durea pe Mine ar fi ca tu, şi acum, să te îndoieşti de Mine, de iubirea ce o am pentru tine. Crede ca Eu pot totul şi tu nu poţi nimica fără Mine, doar păcatul eşti în stare să-l faci fără ajutorul Meu. Să nu te încrezi în tine fără Mine, căci astfel o să fiu nevoit să te las în cădere în măsura în care tu te apreciezi.
Nu te frământa că nu ai virtuţi. Am să îţi dau Eu sfinţenia Mea. Deschide-ţi inima prin pocăinţă şi mă primeşte în potirul sufletului tău prin Trupul şi Sângele Meu pe care în dar ţi-l dau în Sfânta Liturghie. Atunci o să te fac să înţelegi totul şi să Mă iubeşti mai mult decât îţi poţi închipui. Lasă să curgă Sângele Meu în sângele tău şi să bată inima Mea în inima ta.
Eu ţi-am dat-o pe Sfânta si Preacurata Mea Măicuţa. Lasă să treacă totul prin inima ei curată încât să poată mijloci pentru tine. Orice s-ar întâmpla, nu aştepta nicidecum ca să devii sfânt, ca pe urma să Mă iubeşti… în acest fel tu nu M-ai iubi niciodată.
Şi acum du-te!
Eu sunt cu tine!”

[edit]
Inregistarea audio pe care o aveam s-a pierdut ori a fost stearsa, nu stiu, insa am gasit alta. Multumesc, Natalia.

http://embed.trilulilu.ro/audio/nataliapresv/eb3b217f1d4a9c.swf

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Iubeste-Ma asa cum esti tu!

 1. Ioana zice:

  multumesc, Ramona draga. tulburator! ce simplu si ce greu in acelasi timp de implinit ruga asta… Domnul ne lumineze inima ca sa putem invata sa iubim, sa intelegem a nu ne impotrivi iubirii. fii binecuvantata!

 2. Ramona zice:

  Da, Ioana, e greu sa iubesti dar si sa te lasi iubit. O prietena imi spunea ca in fiecare dimineata asculta cuvantul acesta si pe urma iese din casa plina da nadejde!

 3. Ioana zice:

  si stii ce e mai ciudat? aproape tuturor ni se pare ca e usor:) ca stim sa iubim, si inca ce bine… ca ni se cuvine sa fim iubiti. cu prisosinta. pretindem iubire si primim surogate da nici nu ne dam seama si refuzam Iubirea adevarata. ne mintim si mintim cu cea mai mare convingere. Domnul ne lumineze mintile si inimile!

 4. Natalia zice:

  Minunat, Ramona, multumesc!

 5. Ramona zice:

  Cu mult drag, Natalia. Cand l-am ascultat prima data, mi-au dat lacrimile de bucurie. E asa de frumos, profund si adevarat…Iar vocea…vocea calda, mi se parea ca o cunosc demult…desi nu stiu a cui este…

 6. Ramona zice:

  Ioana, asa e, de multe ori oamenii isi doresc „cate in luna si in stele”, si pe Domnul nu-l vor…Iar cand primesc cele pe care si le-au dorit, nu sunt fericiti, ca n-au stiut ce sa ceara.Sa-l vrem pe Domnul, sa alergam la El, sa-l avem in inima noastra!Domnul sa te binecuvinteze!

 7. Ancuta zice:

  Cuvintele acestea paraca m-au descris pe mine…toate framantarile, toate dorintele mele, caderile,ridicarile….Ma gandeam la toate,la pacate , la virtuti,la sfintenie…dar nu ma gandeam cum as putea face sa-l iubesc pe Dumnezeu, sa incerc sa-l iubesc cum pot, sa nu trebuiasca sa astept pana voi deveni „sfanta”! Doamne ajuta! …cuvintele aceste au venit chiar la momentul potrivit…cum le randuieste Dumnezeu pe toate…fara voia Lui nimik nu se intampla!

 8. Ramona zice:

  Doamne, ajuta! Da, Ancuta, Dumnezeu ne iubeste si randuieste pentru noi ceea ce e mai bine pentru noi si de folos sufletului nostru.P.S. In sfarsit, am reusit sa scriu si textul.Numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s