"Dacă nu aș fi fost eu, acest lucru nu s-ar fi realizat"!

Maica Gavrilia Papaiannis

(cuvinte alese)

Sursa

”(Odată a fost întrebată) ”Ce vrea Dumnezeu să fac?”…Răspunsul a fost: ”Dumnezeu nu e interesat de locul în care ești sau de ceea ce faci…EL e interesat doar de calitatea și cantitatea iubiri pe care o dăruiești. Nimic altceva. Nimic altceva. ” (1)

 ”Tu trebuie să fii recunoscător, extrem de recunoscător. Când vei deveni conștient de aceasta, vei avea binecuvântarea lui Dumnezeu asupra ta. Știi de ce? Pentru că atunci când Dumnezeu vrea să ajute pe cineva – pe tine, de exemplu, – El va trimite pe cineva să o facă. Acest cineva ar putea fi oricine. 
E nevoie să spun că, dacă Dumnezeu nu ar fi trimis această persoană anume, ar fi trimis pe altcineva. Tu ai fi fost ajutat oricum.
„Ajutorul meu este de la Dumnezeu.” 

Maica Gavrilia și Părintele Sofronie de la Essex

Cine sunt eu, prin urmare, – acest „cineva” – să mă mândresc prin faptul că ajut ? Uneori auzim pe cineva spunând: „Dacă nu aș fi fost eu, acest lucru nu s-ar fi realizat„! și alte asemenea absurdități. Întrucât tot ceea ce s-ar fi făcut ar fi fost cu ajutorul lui Dumnezeu! Înțelegi de ce? Pentru că, așa cum ni s-a spus, Dumnezeu din pietre poate face fii pentru Avraam și să-i trimită în ajutorul oamenilor!” (2)

”Toți părem anxioși! Ce s-a întâmplat aici? S-a pierdut simțul bucuriei. Acest lucru e foarte grav! În India, oamenii îl așteaptă pe Hristos și așteptarea lor e plină de bucurie. Noi Îl ”avem” dar nu ne gândim la El. Suntem vinovați pentru asta. Foarte vinovați.” (3)

  
 Fragmente preluate de aici:
1. https://melkite.org/faith/sunday-scriptures/learning-to-love
2. http://www.pravoslavie.ru/english/57628.htm
3. http://www.stjohnsbookstore.com/node/1375

Traducerea și adaptarea Ramona Pop
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s